zondag 3 november 2013

Kutzenhausen en De Hampton Ridge!


Vorige week vrijdag ben ik al vroeg op pad gegaan met Ivonne richting Kutzenhausen voor het befaamde borduurfestival. Ik had hier al veel over gelezen op blogs van andere borduursters en dit jaar zou Joze helpen in de stand van Sabine van Naald en Draad. Dus een extra reden om een keer die kant op te gaan. Ivonne en ik hadden een hotel geboekt in Duitsland op 15 km afstand van Kutzenhausen. De totale reistijd was toch bijna 600 km, dus we hebben wel een aantal uurtjes in de auto gezeten, maar dat was zeker de moeite waard. Naald en draad had een stand in het museum ( een soort openluchtmuseum van een boerderij) dus de entourage was sowieso geweldig. We hebben eerst alle stands in het museum bekeken en zijn vervolgens naar de sporthal gewandeld waar ook een groot aantal standhouders verzameld waren. Moe maar voldaan gingen we die avond terug naar ons hotel. De volgende dag gebben we de andere dorpjes bezocht met de diverse bezienswaardigheden en standhouders. Het was een soort speurtocht met de auto. Erg leuk en we hadden fantastisch weer er bij. Het was ongeveer 22 of 23 graden, heerlijk warm dus voor oktober.  Zondagochtend om elf uur zijn we weer begonnen aan de terugtocht. Al met al een zeer geslaagd weekend en een aanrader voor iedere borduurster.  Hieronder een flink aantal foto's, ga er maar even voor zitten Sabine en Joze

 Claudine en Paula


Alice foto's zijn gemaakt door Ivonne. Het was nog even een gepuzzel om ze op te kunnen nemen in mijn blog, maar gelukkig is dat gelukt.

En verder hebben we afgelopen week ook nog wat dingen gedaan hoor. De top van de Rood/zwarte quilt is af. Afgelopen woensdag stof gekocht voor de rand en de achterkant. Foto's volgen binnenkort.
Ook de top van de Sampler Rouennerie is klaar. Ook hiervan binnenkort de foto's. Verder heb ik afgelopen woensdag voor het eerst iets gedaan met appliceren. Ben best tevreden moet ik zeggen. Dit is het resultaat. Excuses voor de kwaliteit van de foto.


En dit is nog niet alles. Afgelopen zaterdag ben ik in de auto gestapt om circa 280 km te rijden naar 
De Quiltster voor de aftrap van de BOM De Hampton Ridge. Helaas tijdens de bijeenkomst geen foto's gemaakt, ik was veel te druk. Maar Marcha wel, dus deze komen binnenkort vast wel op haar blog.

Ondanks de zeer goede uitleg over hoe de quilt te maken met de naaimachine, heb ik toch besloten het met de hand te gaan doen. Vandaag de hele dag bezig geweest met het tekenen van de patronen en malletjes voor de eerste vier blokken en vervolgens met het knippen van de stofjes. Stof was ruim voldoende in het pakjes, dus heb nog wat over. Hieronder het resultaat van een dagje tekenen en knippen en snijden.Morgen begin ik met het in elkaar zetten van de blokken. Zal jullie zo snel mogelijk foto's laten zien.

Ook heb ik nog de nodige sterretjes gemaakt de afgelopen weken. Ook hiervan spoedig de foto's.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne week toe!

Liefs,
Linda


8 opmerkingen:

 1. Prachtig wat laat jij veel moois zien.
  dat ga ik straks nog een keer rustig bekijken, eerst even stofzuigen want anders is de dag zo weer om
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. veel moois, bedankt voor het laten zien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat verschrikkelijk gaaf, prachtige foto's, prachtige werken, kan me voorstellen dat jullie volop genoten hebben. Super. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke foto's van het borduurfestival! En de Hampton Ridge... wooow... Dat ziet er al heel goed uit ;) Ik ben heel benieuwd naar je eerste blok! Ik zit al voor de breivenbus te wachten tot die van mij binnenkomt, maar helaas, nog niet... Goed om te horen dat de bee erg leuk was! En heel veel plezier met patchen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk verslag Linda, fijn dat jullie zo genoten hebben. Weer iets om aan terug te denken.

  Groetjes van Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige dingen heb je daar gezien, kan me voorstellen dat je er van genoten hebt.
  Leuk dat je bij Marcha bent geweest en mee gaat doen met die mooie bom.
  Vast ook nog wel mooie stofjes gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi verslag. Wij hebben vorig jaar de trip gemaakt naar Kutzenhausen en dus weet ik hoe het voelt om dit moois allemaal te kunnen bekijken.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor je verslag, wat leuk om jullie foto's te zien. Hebben jullie nog leuke borduur inkopen gedaan? Wat een bof dat het zulk prachtig weer was. Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen