donderdag 1 augustus 2013

Mini quilt voor Woezel!

De vakantie zit er "helaas" al weer op. Ben zelfs al weer aan het werk. Gelukkig ben ik vandaag met dit mooie weer vrij, maar morgen mag ik weer aan de bak. Geeft niks, wordt wel een leuke dag want vandaag is mijn jubileum, 25 jaar bij mijn werkgever, dus ik ben benieuwd wat mijn collega's, althans diegene die er zijn, allemaal voor mij in petto hebben morgen.

We hebben een heerlijke vakantie gehad in Fouesnant in Bretagne, Frankrijk. Twee weken heerlijk weer, dus de kinderen hebben elke dag heerlijk in het zwembad of in zee gelegen, wat wil je nog meer, ze hebben genoten.



Voor het eerst in jaren had ik geen borduurwerk meegenomen op vakantie. Ik ben op dit moment druk bezig met de Quilt Sampler IX en deze borduur ik met Moncai Silk. Dit vond ik iets te kwetsbaar om mee te nemen op vakantie. In plaats daarvan heb ik een aantal stofjes en de benodigde materialen meegenomen om een mini quiltje te maken. Cailey had mij namelijk gevraagd om een dekentje voor Woezel, onze kater! 


Deze foto heeft Cailey gemaakt met haar IPod op haar slaapkamer, en dat laat meteen zien waar Woezel het liefste is, bij Cailey! Die twee zijn dikke maatjes.

Maar goed, de vakantie. Meestal gingen we s'ochtends op pad om wat van Bretagne te zien en dan zorgden we er voor dat we begin van de middag weer terug op de camping waren zodat we naar het zwembad konden. Nou moeten jullie weten dat ik niet zo heel erg goed tegen de zon kan, dus meestal zocht ik een ligbedje op onder een parasol. Eerst even lekker afkoelen met de meiden in het zwembad en vervolgens op mijn bedje met een goed boek en met de lapjes. In Frankrijk ben ik best ver gekomen, heb drie van de vier blokken afgekregen. De rest heb ik afgelopen week thuis afgemaakt. Alleen de strook aan de linkerkant moet er nog aangenaaid worden, dat ga ik vanmiddag doen en dan gaan we vanavond proberen om de top door te quilten op mijn nieuwe machine. Ben benieuwd. Dit mini quiltje heb ik overigens geheel met de hand in elkaar gezet en dit is erg goed bevallen. Hieronder wat foto's.













Hierna ga ik beginnen met een combinatie van een quilt en een borduurwerk wat ik onlangs zag op de blog van Elza ( klik hier ). Na deze op haar blog gezien te hebben heb ik direct het patroon besteld bij Simone van Soed Idee (klik hier). Elza heeft het quiltje genaamd Sampler Rouennerie gemaakt in de originele kleuren. Ik ga hem maken in blauw/groene pasteltinten met wit omdat het quiltje bestemd is voor het zoontje van mijn broer en schoonzus die op 12 juli van dit jaar geboren is. 

Zo ziet het quiltje eruit :




En deze stofjes ga ik er voor gebruiken :



Het borduurwerk doe ik op 11 draads linnen van Zweigart in wit en wat betreft het garen ga ik een tonnetje verloopgaren gebruiken van Fil au Chinois. Ik hoop jullie zo snel mogelijk wat vorderingen hiervan te laten zien. Als het wat minder warm is ga ik ook weer verder borduren aan de Quilt Sampler en aan de Hummingbird en verder moet de zwart/wit/rode patchwork deken ook nog af. Dus nog genoeg te doen, ik hoef me niet te vervelen.

Groetjes en tot gauw,
Linda






2 opmerkingen:

  1. The quilt you made for the Cat? It's beautiful and that's one very lucky loved cat -lol. Sounds like your holiday was wonderful. Congrats of 25yrs Anniversary (work). Not many people can say they have worked for the same company that long. That's a HUGE accomplishment! I love seeing what you've been working on:) love Annette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Creabea,

    Die ziet er mooi uit, heel erg leuk. Er komen allerlei talenten bij je naar boven, ben nieuwsgierig naar je volgende quiltje. Zie je over een paar weekjes.

    Liefs Joze

    BeantwoordenVerwijderen