maandag 26 augustus 2013

De Sampler en Little Stars!

Zondag een heerlijk dagje klungelen bij huis. Tuin weer een beetje op orde gebracht na de chaos die is ontstaan door het bouwen van de garage. De dames geholpen met het bakken van allemaal dingen die niet goed voor ons zijn. Kijk maar hieronder.


En voor de rest lekker bezig geweest met lapjes.  Het borduurwerk van de Sampler Rouennerie had ik inmiddels af en ik ben begonnen met het in elkaar zetten.De individuele rijen zitten aan elkaar en de bovenste twee rijen zitten aan elkaar vast. Vanavond probeer ik de rest te doen. Als hij in elkaar zit moet ik nog op zoek naar stof voor de rand.

Ik houd jullie van de vorderingen op de hoogte. Dus word vervolgt.

Volgens mij ben je verslaafd als je het ene project nog niet heb afgerond en je gedachten en al snel ook je handen alweer bezig zijn met het volgende. Ik had en heb dit altijd al gehad met borduren en nu dus ook met patchwork. 

Onlangs las ik op de blog van Marina (klik) een artikel over een quilt die ze gezien had op het Festival of Quilts in Birmingham. Het was de quilt Little Stars gemaakt door 
Jean Ball.  Ik was er meteen helemaal weg van en zag deze quilt al uitgevoerd in allemaal roze sterren op een witte achtergrond. Dus gistermiddag aan het tekenen geslagen ( gelukkig had een mede quiltster uit de VS gereageerd op de blog van Marina en een link achtergelaten naar haar blog waar ze een duidelijke tekening met uitleg van het patroon had staan). Vervolgens de eerste vier roze stofjes uitgezocht en begonnen met knippen en natuurlijk naaien. De sterren zitten elkaar en aan de bovenste zitten ook al twee stukjes van de achtergrondstof. Vanavond verder, ook dit word vervolgt.

Hou jullie op de hoogte.

Liefs,
Linda3 opmerkingen:

 1. mooie rijen en sterren, mooie stofjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er allemaal mooi uit bezige bij, ik zie je donderdagavond en hoop dan meer te zien.

  Liefs Joze

  BeantwoordenVerwijderen
 3. WOW! Great progress on your beautiful quilt. Love the pink stars - so pretty. The chocolate pastry looks yummy:) love Annette

  BeantwoordenVerwijderen