donderdag 16 mei 2013

Kleine vorderingen en iets nieuws!

Heb de laatste tijd maar mondjes maat wat dingen kunnen doen. Was vreselijk verkouden en voor het eerst in mijn leven had ik last van hooikoorts, en hoe! Het leek wel alsof ik continu liep te janken en dat wel een hele week achter elkaar. Verder waren mijn beide dames de laatste week van de meivakantie jarig en dit moest natuurlijk groots gevierd worden. 

Ik kan toch wat kleine vorderingen laten zien aan de Quilt Sampler IX. Hieronder zie je de foto's. Het is een heerlijk werkje om mee bezig te zijn. 

Ook aan de Hummingbird heb ik af en toe gewerkt, maar ik moet eerlijk bekennen dat dit op het moment wel op een laag pitje staat. Maar dat komt wel weer.
Waar ik na de laatste update van de Hummingbird dacht dat ik bijna zover was om met de kraaltjes te beginnen, viel dat toch even tegen. Het is toch meer werk dan gedacht en de kraaltjes laten nog even op zich wachten. Misschien volgende keer.

En dan nu wat nieuws. Ik heb al eens eerder verteld dat ik graag met 101 dingen tegelijk bezig ben. Of dit goed is, wie zal het zeggen. Maar goed, na het in elkaar naaien van het kussentje voor Cailey en ook het lezen en bekijken van diverse blogs over patchwork en quilten begon het bij mij toch een beetje te kriebelen. Nu moeten jullie weten dat ik ruim twintig jaar geleden een tweetal cursussen heb gevolgd, twee kussens en een deken heb gemaakt en daarna niets meer. Mede oorzaak hiervoor was dat ik op dat moment ging samenwonen en twee katten nam en ik het eng vond met al die spelden. 
Maar nu had ik zoiets van leuk, dat wil ik ook weer eens proberen. Omdat ik Britt nog een kussen beloofd had (eigenlijk dezelfde als Cailey maar dan in het roze) ga ik mijn eerste stappen op dit terrein besteden aan een kussen voor haar. Samen met haar naar Lohuis Tijhuis in Oldenzaal geweest. Voor zover bij mij bekend de enige winkel hier in de buurt met een ruim assortiment aan Quiltstoffen. Britt mocht stofjes uitkiezen, nou ik kan jullie vertellen de een was nog rozer dan de ander. Kijk maar even op de foto hieronder.


We gaan niet alle stofjes gebruiken, dat word te bont. Britt heeft gekozen voor de achterste stof (de blauwe) en de drie voorste stofjes. Vanmiddag een eenvoudig patroon uitgezocht, moet toch eerst weer even kijken hoe het ook alweer moet. Patroondelen gemaakt en uit stof geknipt en de eerste vier stukjes aan elkaar gezet. Hieronder het resultaat.


Ik hoop jullie een dezer dagen het volledige kussen te kunnen laten zien.

Groetjes en tot gauw en voor iedereen alvast een fijn pinksterweekend.

Liefs,
Linda


4 opmerkingen:

 1. Onder het motto "alle steekjes tellen", heb je er toch wel weer wat bij, ook al zijn het er niet veel.
  Jaaa patchwork, het werkt verslavend moet ik zeggen. Ben ook pas begonnen en vind het heel leuk. Veel succes met je kussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We all get hay fever here in California (especially the winds). Hope you found some meds to help. Your quilt sampler and Hummingbird are soo pretty. Good progress. I love pink - Love all the colors your daughter selected:) Nice to see you post. Its great to have 101 different projects - just means your VERY CREATIVE:))))
  Hope you feel better. love Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alle steekjes helpen hè, wat een prachtig werk. Leuk dat je ook gaat patchen/quilten. Heb het een tijdje gedaan, nu niet meer, maar het is erg leuk om te doen.
  En die hooikoorts grrrrrrrrrrrrr. heel vervelend. Weet er alles van. Maar je kunt er over heen groeien heb al twee jaar geen last meer. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je borduurwerk is prachtig. Beterschap met de hooikoorts.

  BeantwoordenVerwijderen