maandag 16 september 2013

Een cursus en sterretjes en een klein beetje Dear Jane!

Zoals ik al eerder vertelde heb ik onlangs een nieuwe naaimachine gekocht. Om deze een beetje beter te leren kennen had ik afgelopen donderdag bij de naaimachinewinkel een cursus Quilten op de machine, het begin! We hebben een klein lapje gepatched en deze vervolgens gedubbeld en gequilt. Op zich een hele leuke ochtend, erg gezellig maar oor mij helaas niet veel nieuws. Over een paar weken heb ik nog een cursus meanderen, waarschijnlijk heb ik daar meer aan. Hieronder het eindresultaat, ik moet alleen de bies nog even met de hand vastzettenVerder heb ik inmiddels een start gemaakt met de geborduurde Dear Jane. Best een aardig klusje in het vooruitschiet. Ik borduur deze op 14 draads linnen  met DMC Perle garen dikte 12. Het schiet nog niet erg op!Maar op dit moment besteed ik toch de meeste tijd aan de quilt Little Stars. Vooral ook omdat Britt bijna elke ochtend controleert of ik die dag ervoor wel iets gedaan heb. De sterretjes worden letterlijk geteld. De teller staat nu op 15 vastgenaaid met rand en 5 los. Voor een eenpersoons quilt heb ik er denk ik circa 160 nodig dus het einde is nog lang niet in zicht. Maar het is gelukkig erg leuk om te doen. Inmiddels heb ik al mijn roze stofjes geknipt, kan hiervan nog zo'n 15 tot 20 sterren maken. Wil elk stofje niet vaker dan twee keer gebruiken, dus er mag nog wat roze stof aangeschaft worden. 

Dit zijn de aan elkaar genaaide sterren tot nu toe:


Wat close ups:
En deze sterren liggen al klaar om vastgenaaid te worden:


Vanavond maar eens in orde maken.

Hou jullie van alle vorderingen op de hoogte.

Liefs,
Linda
5 opmerkingen:

 1. je werkt aan mooie projecten, leuk om ze te zien groeien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel werk maar alles word dan ook erg mooi, de sterretjes vind ik geweldig. Ben nieuwsgierig naar het eindresultaat.

  Zie je woensdag, liefs Joze

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig wat wordt dit mooi zeg, super. Leuk zo'n cursus, altijd handig om meer te weten van je machine. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi linda wat ziet het er leuk uit die sterren. Je dochter zal erg veel plezier van hebben.
  Verl plezier met het borduren van de dear jane.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. OH OH OH!! Those star points on Brits quilt are right on. I don't know how you are so precise. It's a gift for sure Linda. LOVE Brits quilt.
  Lovely quilt you made in class too. Good start on Dear Jane. Always a pleasure to see your posts.
  love Annette

  BeantwoordenVerwijderen