donderdag 8 augustus 2013

Sampler Rouennerie en mijn rood/zwarte quilt

Zoals beloofd laat ik jullie even de vorderingen van de afgelopen dagen zien. Het is een stuk koeler dan vorige week dus er kan weer wat gedaan worden. En dat hebben we dus ook. 

Gisteravond druk geweest om twee kussentjes te maken van de gordijnen van de kamer van baby Julian (zoontje van mijn broer en schoonzus en morgen 4 weken oud). Erg leuk geworden maar helaas vergeten een foto te maken, stom hè! 

Vervolgens drie nieuwe banen genaaid voor de rood/zwarte quilt en deze eraan gezet. Twee sterren zijn nu al duidelijk zichtbaar. Negen van de twintig banen zijn nu klaar. Hieronder het resultaat tot nu toe.
Verder ben ik de afgelopen dagen begonnen met het borduurwerk van de Sampler Rouennerie. Ik wilde dit eerst borduren met een tonnetje verloopgaren van Fil au Chinois. Maar dit garen was te fijn voor een 11 draads linnen, dus ben ik overgestapt op een DMC verloopgaren met nummer 67. 
Helaas zijn de foto's niet erg duidelijk. Zal de volgende keer foto's bij daglicht maken.

 Het eerste blokje

 Het tweede blokje

 Het derde blokje

Nog tien zulke blokjes te gaan en dan kan het naaiwerk beginnen. Ik houd jullie op de hoogte. Tot gauw.

Liefs,
Linda3 opmerkingen:

  1. Mooie quilt in wording en je letters zijn ook erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh Linda your quilt is looking so very Beautiful. You have made lots of progress, helps that the weather is cooler too:) Your DMC 67 floss is very pretty on the linen. Beautiful design. Are you planning to enter the quilt when your done in a quilt show, before you give it away? love Annette

    BeantwoordenVerwijderen